Čokoládové brownies doplněné s mussem bílé čokolády

Ingredience:

smetanový nok:
120ml smetana Chef Club
70g bílá čokoláda
 
brownies:
120g čokoláda hořká
100g máslo
50g vajíčka
120g cukr krupice
110g mouka hladká
 
10g kakao
10g cukr moučka
25g čokoláda hořká
5ml amareto
15g máslo
 
100g ovoce: ostružiny
100g maliny
15g pražené sekané kakaové boby
100g ozdoba: bílá čokoláda
2g barva do čokolády
10g karamelová tyčinka
 

Příprava:

Mousse z bílé čokolády: 1/3 smetany svaříme a přimícháme bílou čokoládu. Vyšleháme smetanu a lehce mícháme do čokolády. Lžící si vytvoříme nok který položíme na vychlazený talíř. Brownies s ořechy : v roztátém másle rozpustíme čokoládu. Vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny a smícháme s čokoládou. Lehce vmícháme mouku s ořechy a pečeme 25 minut na 160  °C.  Lanýžky: máslo s cukrem moučkou šleháme do pěny. Zašleháme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu. Zašleháme mandlový likér a vyšleháme do tuhého krému. Sáčkem s hladkou trubičkou nastříkáme malé kopečky, které po ztuhnutí obalujeme v kakau. Naplníme maliny se zbytkem moussu. Z bílé čokolády si připravíme ozdoby. Rozpustíme si karamelové perly, se kterých si připravíme karamelové ozdoby.

Kalkulační list

Další recepty

Mia S.

Jablečný závin z listového těsta, jemný žloutkový krém, mandlová drobenka

krk_svestkova

Dušený hovězí krk se švestkovou omáčkou, grilované švestky, škubánky a carpaccio z květáku, lichořeřišnice

Jidlo 2

Pečené kachní prso s omáčkou ze sušeného ovoce, polentou a puré z hrušek s pálenkou

Kralik na hribcich a liskach

Králík na hříbcích a liškách s opečeným bramborem

Kuchařka Národního týmu AKC ČR

Společně s kolegy z Národního týmu AKC ČR jsme exlusivně pro všechny naše přznivce připravili kuchařku zahrnujících 20 detailně zpracovaných receptů včetně ceny za porci. Máte-li o kuchařku zájem, zadejte email a my vám jí pošleme.