Pošírované vejce s liškovou omáčkou hráškové ravioly

Ingredience:

10g vejce
100g lišková omáčka  chef club
200ml mléko
 
150g hrášek
150g žampióny
1g tymián
2g sůl
1g pepř
120ml olej olivový chef club
 
200g semolina mouka
4ks vejce –  dvě celá a dva žloutky
1g sůl
30ml olej Bio chef club
 
150g šalotka
80g česnek
1g tymián
100ml smetana Chef Club

Příprava:

Vejce celé uvaříme pomalu v teplotě 63 st. 40 min. Omáčku uvaříme dle návodu. Těsto na ravioly  – mouka smícháme s vejci, solí a olivovým olejem. Vytvoříme hladké pevné těsto, které necháme odpočinout pod potravinářskou folií. Hrášek s houbami a kořením zarestujeme, zalijem a pak rozmixujeme . Směs plníme do raviol.  Bramborová strouhnku připravíme tak, že syrovou bramboru na jemno nastrouháme, usušime a krátce do zlatova usmažíme.

Kalkulační list

Produkty z receptu:

VIT440_23_Lisky-zampiony

Houbová omáčka z lišek a žampionů

VIT440_02_olive-oil_5l

Olivový olej

VIT440_01_olive-oil

Extra panenský olivový olej Bio 500 ml

VIT411_01_tetrapack-smetana

Smetana Excellent

Další recepty

krepelka_demi_glace

Nadívaná křepelka mletým masem s omáčkou z červeného vína, opečené ryzce a václavky, bramborová kaše

Jidlo 3

Kotleta z vepře s máslovou zeleninou a bramborové fondány

14_7158

Raviola plněná marinovaný lososem v citrusech glazírovaná v redukci z červeného zelí, seviche z mušlí svatého Jakuba, pečený halibut s estragonem, salátek z řapíkatého

Svatek M.

Pečený mořský vlk, marinovaná okurka, kozí sýr a citronový gel